Proč se k výrobě kuchyňského náčiní používá bukové dřevo?
Bukové dřevo je tvrdé a odolné, nejvhodnější k výrobě kuchyňských potřeb.
Jak to, že je povrch vařeček tak hladký?
Vařečky jsou v poslední výrobní operaci hladce obroušeny a pak se vkládají do otočného bubnu s potravinářským voskem, kde se výrobky dokonale vyhladí.
Můžu umýt dřevěné výrobky v myčce nádobí?
Dřevo do myčky nepatří! Po umytí v myčce výrazně mění svůj vzhled a vlastnosti, po osušení praská. Dřevěné výrobky po použití pouze omyjte pod tekoucí vodou a nechte na vzduchu volně oschnout.
Je mlecí mechanismus v mlýnku opravdu keramický?
Do našich mlýnků na koření vkládáme jedině mlecí mechanismus CrushGrind, který se skládá ze dvou keramických částí - bílého mlecího kamene a prstence. Tyto části jsou pak uloženy v plastovém pouzdře, které ale nemá na mletí koření žádný vliv. Výhodou keramického mlecího mechanismu je jeho odolnost a tvrdost, díky čemuž je možné umlít i tvrdší druhy koření jako jsou například hřebíček nebo badián.
Jak vyčistím mlecí mechanismus mlýnku?
Pro vyčištění mlecího mechanismu nasypte do mlýnku sůl a vymelte ji. Tím se z mlecího mechanismu odstraní zbytky koření a mlýnek bude připraven pro použití koření jiného.
Co znamená certifikát FSC?
Firma, která obdrží certifikaci FSC /Forest Stewardship Council/ splňuje přísné požadavky mezinárodní organizace, nakupuje a zpracovává dřevo, které bylo vytěženo v lesích zpětně obhospodařovaných, to vše v souladu s přírodou.
Chcete nám něco sdělit o našich produktech nebo e-shopu? Neváhejte napsat.